Haracska Áron vagyok, sportoló, edző, és táplálkozási szakértő. Soha nem gondoltam volna, hogy eljön majd a nap, amikor saját étrend-kiegészítő cégem lesz. De a fitnesz világban terjengő rengeteg félrevezető állítás és egy szörnyű baleset – ami egy komoly lábtörésben végződött – egy új küldetéstudatot ébresztett bennem, és arra inspirált, hogy legjobbat várjam el – magamtól is, és az egész fitnesz-ipartól is.

Őszintén hiszek abban, hogy mindenki el tudja érni a sporttal és az egészséggel kapcsolatos céljait – persze csak ha tudja, hogy mit csinál. A személyes küldetésem, hogy a lehető legtöbb embernek segítsek élete legjobb formájába kerülni. Ezért tudományosan igazolt tanácsokkal segítek, hogy hogyan tudsz Te is izmot építeni, zsírt égetni, és egy egészséges életmódot kialakítani és fenntartani.

Lényegében a Viking Labs-el az a célom, hogy segítsek Neked is jobban kinézni, jobban teljesíteni, és egészségesebben élni!

Egész kis koromtól kezdve mindig sportoltam valamit...

A szüleimnek köszönhetően gyakorlatilag egész életemben sportoltam, mindig is aktív életmódot folytattam. Még gyerekként úszással kezdtem, amit a vívás követett, majd aikido, kyokushin karate, és brazil ju-jitsu, de végül a fitness világában találtam meg önmagamat – ezt a mai napig hatalmas élvezettel, elhivatottsággal, és szenvedéllyel folytatom. A konditerem megtanított arra, hogy nem elég "csak'" rendszeresen edzeni járni; de még az sem elég, ha minden edzésen a maximumot hozom ki magamból. A fitness egy életforma, ami magába foglalja persze az edzéseket is, de emellett ugyanolyan fontos az étrend, az alvás, és az életmód is. Ebben a világban elsősorban magaddal versenyzel, magadat kell  legyőznöd, hiszen a Te testedről és a Te egészségedről van szó!

...más kezdőkhöz hasonlóan én sem tudtam, hogy mit és hogyan kell csinálni.

Ezért különböző YouTube csatornákon kerestem "megmondó embereket", vagy nagy táplálékkiegészítő cégek oldalait böngésztem egy kis útmutatásért. Persze egyből olyan tanácsokat kaptam, hogy napi több órát edzzek, költsek egy kisebb vagyont mindenféle tablettára, kapszulára, és porra, és adjak fel minden "jót" az életemben: a finom ételeket, programokat a barátaimmal, bulikat, és utazásokat. Én pedig – naívan és tudatlanul – megfogadtam ezeket a tanácsokat, és egy gyakorlatilag fenntarthatatlan életmódot éltem több éven keresztül. Ugráltam étrendről étrendre, varázsporról varázstablettára, és edzéstervről edzéstervre, és még így – rengeteg lemondás, egy kisebb vagyon elköltése, és sok elpazarolt óra után – sem sikerült különösebben figyelemre méltó fejlődést elérnem.

Addigra már túlságosan is imádtam edzeni ahhoz, hogy leálljak...

Egy idő után végre elegem lett, és éreztem, hogy kell lennie valami jobb útnak ahhoz, hogy elérjem a céljaimat. Így hát elkezdtem belemélyedni a testépítés tudományába és az izomépítés és a zsírégetés fiziológiájába. Mostanra – több ezer oldal tudományos kutatás elolvasása, rengeteg személyes tapasztalat magamon és a klienseimen, és egy Nutrition Coach képesítés megszerzése után – magabiztosan tudom azt mondani, hogy bár nem tudok mindent, de tudom azt, hogy mi működik és mi nem. 

Sokkal egyszerűbb életed formájába kerülni, mint ahogy a fitnesz-ipar beállítja...

Nem bonyolult jó formába kerülni. És nem is igényli azt, hogy rengeteg pénzt vagy időt pazarolj arra, hogy ezt az álmodat kergesd – ugyanakkor a rászánt idődet hatékonyan kell kihasználnod, és azt is alaposan át kell gondolnod, hogy mire költöd az erre szánt pénzedet. Rengeteg "megvilágosodásom" volt mire ez az egész egy komplex rendszerré össze nem állt, de utólag visszanézve úgy érzem, hogy megérte a tanulásra szánt sok száz óra, a magamon való kísérletezgetés és próbálgatás, és a tudományos cikkek szinte mániákus olvasása. Ráébredtem például, hogy:
Nem kell folyton "tisztán" enned ahhoz, hogy jó formába kerülj
Nem a napi 2 órás "izzasztó" kardió edzésektől lesz jó tested
Nem kell kizárnod a cukrokat, szénhidrátokat, vagy a zsírokat ahhoz, hogy fogyni tudj
A testépítő "példaképek" nagy része szteroidozik vagy doppingol – ami nekik beválik, az nekünk "természetes" sportolóknak nem feltétlen hatásos
Nem baj ha néha hibázol; csak az számít, hogy az esetek 80%-ában jól csináld amit csinálsz
Nem kell napi sok órát edzened, nem kell kegyetlen diétákat végigszenvedned, és nem kell mindenből kimaradnod ahhoz, hogy felépítsd azt a fizikumot, amire mindig is vágytál
Ezek után teljesen megváltozott az edzéshez és a táplálkozáshoz való viszonyom – és az ahogyan a testem erre reagált, az minden várakozásomat felülmúlta! Végre újra éreztem azt, hogy erősödök és az izmaim újra látványos növekedésnek indultak; életemben először volt úgy hat-kockás hasam, hogy közben nem voltam "vékony"; akkor tudtam zsírt égetni amikor csak akartam, és olyan fizikumot sikerült építenem amilyennel életemben először elégedett voltam, miközben javult az egészségem és a közérzetem is. Mindezt úgy, hogy közben jól éreztem magam, volt társasági életem, és nem csak az edzésről szólt az életem – és nem kellett a kedvenc ételeimről lemondanom, nem kellett kimaradnom különböző programokból és eseményekből, és nem kellett egy fenntarthatatlan, önsanyargató életmódot élnem.
A sikeres átalakulásomat látva többen jöttek hozzám tanácsokért, segítségért, és útmutatásért – azóta pedig edzőként több, mint száz embernek segítettem életük legjobb formájába kerülni, ráadásul rekord idő alatt. Ezt a segítségnyújtást szeretném most megspékelni a saját tudományos alapokon nyugvó étrendkiegészítő termékeim létrehozásával, hogy több oldalról is támogathassak bárkit aki az egészséges életmód mellett teszi le a voksát.
2020 viszont nem az én évem volt. Ahogy a Covid-19 járvány elérte Magyarországot is és bezártak a konditermek, egy szörnyű baleset következtében két helyen is eltörtem a lábamat, így hónapokig ágyba kényszerültem. Szörnyülködve néztem végig, ahogy a testem napról napra egyre gyengébb, a keményen felépített izmaim szép lassan elsorvadnak, én pedig folyamatosan hízok. Mire annyira rendbe jött a lábam, hogy óvatosan elkezdhettem volna edzeni, újabb lezárások következtek, így csak az otthoni edzések maradtak. Azonban minden rosszban van valami jó: ez a balesetem inspirált arra, hogy létrehozzam azokat a táplálékkiegészítőket, amiknek a segítségével vissza fogom építeni – sőt, túl fogom szárnyalni – a korábbi formámat. Végre olyan étrendkiegészítőkkel támogathatom az edzéseimet, az egészségemet, és az életemet, amilyeneket mindig is kerestem, de soha nem találtam!

De ennyit rólam! Ígérem, hogy innentől minden Rólad fog szólni!

0
  0
  A Kosarad
  A kosarad jelenleg üresVissza a termékekhez
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram