Büszkék vagyunk arra a tényre, hogy minden egyes állításunkat tudományos kutatások igazolják – így biztosítva, hogy végre azokat az eredményeket fogod elérni, amikre mindig is vágytál. Mivel aktívan követjük a legújabb tudományos áttöréseket, ezért nálunk nincsenek felesleges alapanyagok, nincsenek trendi marketing szlogenjeink, és nincs bullshit. Csak a legmagasabb minőségű tiszta étrend kiegészítők, melyekben a megfelelő alapanyagok vannak a megfelelő dózisokban.

A megfelelő tudományos alapozás mellett nekünk az is célunk, hogy ezeket az ismereteket Neked is átadjuk a lehető legegyszerűbb – de mégis a lehető legprecízebb – formában, hogy Te is informált döntéseket tudj hozni a saját testeddel kapcsolatosan.

Az alábbi szekcióban találhatod a tudományos archívumunkat, ahol minden alapanyagunkat termékek szerint csoportosítjuk, majd az egyes összetevők biológiai hatásait mutatjuk be – a megfelelő kutatásokkal alátámasztva.

ECLIPSE – PreWorkout

L-Citrullin
Béta-Alanin
Betain Anhydrous
L-Leucin
L-Tirozin
Kolin
Ginzeng
Koffein
L-Teanin
Teobromin
BioPerine

Hihetetlen "Pump" & Bedurranás

Az L-Citrullin egy aminosav ami a testben különböző biológiai folyamatok során növeli a nitrogén-monoxid (NO) szintet, ami pedig erős vértágító és véráramlást javító hatással bír [1]. Ennek köszönheti azt a bizonyos "izom-bedurrantó" hatását – amikor az izmok a beléjük áramló többlet vér hatására ideiglenesen megnőnek, bekeményednek, és kieresednek – amit a konditerembe járók imádnak. 

Erő, Teljesítmény & Regeneráció

Az L-Citrullinról azt is kimutatták, hogy képes növelni az erőszintet [2], kitolni a maximum terhelést (értsd: nagyobb súlyokkal tudsz dolgozni vagy több ismétlést tudsz csinálni) [3], javítani az állóképességet [4], és csökkenteni a fáradtságérzetet [5]. A megnövekedett véráramlásnak köszönhetően gyorsítja a regenerációt – mind az egyes körök között, mind pedig edzés után – így csökkentve az izomfájdalmat és az izomlázat [6].

L-Citrullin Vagy L-Arginin?

Rengeteg más étrendkiegészítőben L-Arginin (vagy annak valamelyik formája) található hasonló "bedurrantó" és/vagy teljesítményfokozó hatást tulajdonítva a terméknek. Érvelésük szerint – már ahol egyáltalán érvelnek – az L-Citrullint a szervezetünk L-Argininné alakítja [7], így akár logikus is lehetne egyből L-Arginint szedni edzés előtt.

Míg abban igazuk van, hogy a szervezetünk valóban L-Argininné alakítja az L-Citrullint, rengeteg kutatás támasztja alá, hogy összességében az L-Citrullinnak sokkal jobb a felszívódása [8], lényegesen nagyobb mértékben és nagyobb megbízhatósággal tudja növelni az NO-szintünket [9], ráadásul az L-Arginin nagyobb dózisokban emésztőrendszeri panaszokat is okozhat [10] – ezt meg nyilván semmiképpen sem akarjuk egy edzés előtt! Így tehát az L-Citrullin összehasonlíthatatlanul jobb választásnak bizonyul edzés előtt, mint az L-Arginin bármely formája.

L-Citrullin Vagy Citrullin-Malát?

Rengeteg edzés-előtti termékben népszerű összetevő a citrullin-malát, ami általában L-Citrullin por és almasav por valamilyen arányú keveréke. Bár valószínűsíthető, hogy az almasavnak önállóan is vannak olyan mérsékelt élettani hatásai, amelyek az edzésre bizonyos mértékben jótékony hatással lehetnek [11], a baj ezekkel a termékekkel az az, hogy a hozzáadott almasav miatt csökkentik az L-Citrullin dózist. Például, 6 gram 1:1 arányú citrullin-malátban csak 3 gram L-Citrullin van, de még ha a drágább – 2:1 arányú – verziót nézzük, 6 gram 2:1 citrullin-malátban is csak 4 gram L-Citrullin található. (Arról nem is beszélve, hogy kevés olyan termék kapható, amiben akár csak 6 gram citrullin-malát található).

Tekintve, hogy irreálisan nagy dózisokra lenne szükség citrullin-malátból a megfelelő L-Citrullin adag beviteléhez, lényegesen rontaná a termék ízét, ráadásul almasavat bőven be tudunk vinni egy egészséges étrenddel is [12] (míg L-Citrullint már nem olyan egyszerű), így mi gondolkodás nélkül a tiszta L-Citrullinra szavazunk!

Az L-Citrullin Egyéb Hatásai

Csökkenti a vérnyomást [13]
Növeli az érfalak rugalmasságát [14]
Növeli az edzés hatására termelődő növekedési hormon mennyiségét [15]
Javítja az erekciókat és a szexuális teljesítményt [16]
Szív védő hatású [17]

Optimális Dózisok

Edzés előtti teljesítményfokozáshoz az optimális – kutatásokkal igazolt – L-Citrullin dózis 4-6 gram, mely tartományon belül a nagyobb dózisok lényegesen erősebb hatást mutattak, mellékhatások nélkül.

Az ECLIPSE adagonként 6 g tiszta L-Citrullint tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Maximális teljesítmény, gyorsabb fejlődés

A Béta-Alanin egy olyan aminosav, amely többek között az izmaink karnozin-szintjét szabályozza, ami pedig az izmaink pH-ját (értsd: savasságát) szabályozza [1]. Amikor egy izmot terhelés ér – például edzés közben – akkor fokozatosan egyre savasabbá válik (ez korrelál az izomban keletkező tejsavval), ami pedig cserébe egyre inkább rontja az izom teljesítményét, egészen addig, amíg az izom "kiég", és nem képes több teljesítményt leadni pihenés nélkül [2].

Ezt a hatást csökkenti és késlelteti a karnozin [3], a Béta-Alanin pedig képes jelentősen növelni az izmok karnozin-szintjét [4]. Így a Béta-Alanin hozzájárul ahhoz, hogy az izmaid később fáradjanak el az edzéseid során [5]. A Béta-Alaninnak ez a teljesítményfokozó hatása igaz érvényes az erő-edzésekre is (pl. konditermes edzések, crossfit, súlyemelés) [6] és a kardió edzésekre (pl. futás, biciklizés, evezés) is egyaránt [7].

Nagyobb izomtömeg, kevesebb testzsír – ráadásul gyorsabban

Mivel a Béta-Alanin hozzájárul ahhoz, hogy nagyobb teljesítményt tudj leadni egy edzés alatt (pl. plusz 1-2 ismétlést tudj csinálni körönként), így hozzájárul a keményebb edzésekhez – ami pedig gyorsabb izmosodáshoz és összességében nagyobb izomtömeghez vezethet [8]. Szintén a megnövekedett teherbírásból fakadó keményebb edzéseknek köszönhetően a Béta-Alanin hozzájárul ahhoz, hogy edzésenként több kalóriát égess, így támogatva a gyorsabb fogyást is [9].

Optimális Dózisok

Az általunk ígért hatások eléréséhez a tudományos kutatások 2-5 gram Béta-Alanint állapítottak meg hatásos dózisnak. Ezen a tartományon belül a nagyobb dózisokkal erőteljesebb hatást értek el, azonban nem fontos, hogy a teljes napi dózist közvetlenül edzés előtt vigyük be [10].

Magasabb dózisokban a Béta-Alaninnak van egy teljesen ártalmatlan mellékhatása: a fogyasztó apró tűszúrásokhoz hasonló enyhe bizsergést érez a bőrén (egyesek szerint ez kellemes/motiváló, míg mások szerint ez egy kicsit kellemetlen). Ha Te is ilyet tapasztalsz a termékünk fogyasztása után, aggodalomra semmi ok – ez a hatás teljesen ártalmatlan, és maximum 1-2 órán belül teljesen elmúlik [11].

Az ECLIPSE adagonként 3,5 g Béta-Alanint tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Nagyobb erő, jobb kitartás

A Betain egy olyan aminosav, amelynek. a testben két fő funkciója van: "metil-donorként" több biológiai folyamatot is elősegít (pl. DNS-replikáció, zsírégetés, energiatermelés, szív- és májműködés, stb.) [1], másrészt pedig "ozmolitaként" hozzájárul a sejtek megfelelő hidratációs szintjéhez [2]. Ez különösen fontos olyan esetekben, amikor a sejtjeidet nagy stressz éri [3].

Ilyen stresszforrás például az edzés is. Így a Betainról kimutatták, hogy hozzájárul az izmok kitartásának és erejének a növeléséhez [4]. Valószínűsíthető, hogy ezt a hatását az izomsejtekbe "pumpált" extra folyadék okozza, ami pedig segíti megvédeni az izomsejteket a többlet stressztől, így javítva a teljesítményüket [5]. Ezen felül segíti az izmok oxigén-ellátását is, így tovább javítva a terhelhetőségüket [6].

A Betain egyéb hatásai

Hozzájárul a máj normális működéséhez [7]
Hozzájárul a szív normális működéséhez [8]
Csökkenti a homocisztein szintet [9]
Rendszeres szedése csökkenti stresszt (kortizol szintet) [10]

Optimális Dózisok

A vizsgált hatásokhoz a tudományos kutatások jellemzően 1,25 és 2,5 g közötti dózisokat használtak, mely tartományon belül a magasabb dózisoknak erősebbek voltak az egyéb – edzéshez nem kapcsolódó – pozitív biológiai hatásai. 

Az ECLIPSE adagonként 2,5 g Betain-Anhydroust tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Felturbózott izom-építés & izom-megtartás

Az L-Leucin egy esszenciális aminosav – és edzés szempontjából a legfontosabb aminosav a BCAA-csoportból (olyannyira, hogy bizonyos kutatások arra a következtetésre jutottak, hogy edzés szempontjából lényegesen hatékonyabb tiszta L-Leucint szedni, mint egy kombinált BCAA kiegészítőt) [1].

Az L-Leucin beindítja és felerősíti az anabolikus folyamatokat, vagyis az izmokban a fehérje-szintézist (tehát az izom-építést) [2] – sőt, a kutatások alapján talán az L-Lecuin a legfontosabb aminosav az izomzatban történő fehérje-szintézis aktiválása szempontjából [3].

Ezen felül az L-Leucin gátolja is a katabolikus folyamatokat [4] – vagyis az izmok leépülését. Ez a veszély különösen fehérje-szegény étrend, szálkásítás vagy fogyókúra, bizonyos betegségek, idősebb életkor, vagy éhgyomorra történő edzés esetén áll fenn [5] – így ezekben az esetekben az L-Leucinnak kulcsfontosságú lehet ez az "izom-megőrző" hatása.

Optimális Dózisok

Az anabolikus és antikatabolikus hatások eléréséhez a tudományos szakirodalom napi 2 és 5 gram közötti L-Leucin bevitelt ajánl, azonban nem fontos, hogy a teljes dózis bevitele edzés előtt történjen. Ezzel együtt is határozott előnyei vannak annak, ha ennek a napi dózisnak egy jelentősebb részét közvetlenül edzés előtt fogyasztjuk el [6].

Az ECLIPSE adagonként 2 g L-Leucint tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Lézer-fókusz & mentális kitartás

Az L-Tirozin egy aminosav amit a szervezet többek között különböző neurotranszmitterek [1] – pl. dopamin és adrenalin – illetve a pajzsmirigyhormonok [2] termeléséhez használ fel. Mivel ezek az anyagok a szervezetben optimális esetben egyensúlyban vannak, így annak ellenére is, hogy a plusz L-Tirozin bevitel nem befolyásolja lényegesen a termelődésüket, egyes kutatások szerint megnövekedett L-Tirozin bevitel lassítja a lebomlásukat és/vagy kiürülésüket [3]

Az L-Tirozin legfontosabb hatása azonban a koncentráció és a fókusz javítása – különösen fizikailag (pl. edzés) vagy mentálisan (pl. vizsga) stresszes körülmények között. Tudományos kutatások igazolják, hogy L-Tirozin fogyasztása magas fizikai stresszel járó szituációk előtt javítja a memóriát [4], növeli a fókuszt [5], csökkenti a stresszt [6], és enyhén javítja a kedélyállapotot is [7].

A megnövekedett fókusz és mentális stressztűrő képesség pedig hozzájárul ahhoz, hogy az edzéseid legvégéig fenn tudd tartani a koncentrációdat és a motivációdat, így nehezebben fogsz "mentálisan elfáradni" az edzéseid végére.

Optimális Dózisok

A fizikai stresszehelyzetek hatékonyabb kezeléséhez a legtöbb kutatás 500 mg és 2000 mg L-Tirozint használt.

Az ECLIPSE adagonként 600 mg L-Tirozint tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Zsírégetés, Kognitív Támogatás, & Egészség

A Kolin az egy kulcsfontosságú tápanyag, ami a szervezetben számos funkciót tölt be. A hosszantartó és kemény fizikai igénybevételről (ilyen lehet például az edzés is) azonban kimutatták, hogy képes kimeríteni a szervezet Kolin-tartalékait, így Kolin-hiányt okozva [1]. A sportolók tehát különösen ki lehetnek téve a Kolin-hiány kockázatának, ami pedig számos tünetet okozhat, például: májkárosodáshoz [2], lecsökkent fizikai teljesítőképességet [3], és mentális fáradékonyságot és/vagy alacsonyabb kognitív teljesítményt [4]. Edzés-előtti megfelelő Kolin-bevitellel azonban a hosszú/kemény edzés hatására potenciálisan jelentkező Kolin-hiány és az ebből fakadó tünetek kivédhetőek.

A Kolin továbbá hozzájárulhat a zsírégetéshez – így támogatva a sikeres fogyókúrát (feltehetően – legalábbis részben – a mitokondriális-funkciók javítása révén) [5], illetve bizonyos kutatások összefüggést találtak a magasabb edzés-előtti Kolin-bevitel és a jobb fizikai teljesítmény között [6], azonban ezek valószínűsíthetően a Kolin-hiány kivédéséből fakadó hatások, és nem pedig önmagában a megnövekedett Kolin-szintből adódik.

A bevitt Kolin egy része a szervezetben egy neurotranszmitterré – acetilkolinná – alakul [7], ezzel is támogatva a kognitív funkciókat, a koncentrációt, és a mentális teljesítményt [8]. Ez pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy edzés közben "tiszta fejjel" végig frissek és fókuszáltak tudjunk maradni.

Optimális Dózisok

Mivel egy kiegyensúlyozott étrend megfelelő mennyiségű Kolinnal látja el a szervezetünket, ezért edzés-előtti támogatáshoz tipikusan 50 mg és 500 mg közötti dózisok használatosak. A Kolinnak több formája van, melyek közül egyes formáinak plusz hatásai is lehetnek. A tereinkben lévő Kolin Kolin-Bitartarát formában van, amely rendelkezik a Kolinnal asszociált pozitív tulajdonságokkal, egyéb hatások nélkül.

Az ECLIPSE adagonként tisztán 200 mg Kolint tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Természetes teljesítményfokozó

A Panax Ginzeng egy távolkeleti gyógyászatban használt növény, melyet sokrétű hatásainak köszönhetően mind a testi és szellemi természetgyógyászatban, mind pedig a fizikai és mentális teljesítményfokozásban sikeresen alkalmazzák.

Edzés szempontjából a Ginzengnek mind a fizikai, mind pedig a mentális hatásai fontosak. Fizikailag a Ginzeng képes javítani a véráramlást [1] – így az izmok vérellátását is – ezzel hozzájárulva, hogy edzés közben is megfelelő tápanyag- és oxigén-ellátást kapjanak. A Ginzeng akkut fogyasztása növeli az izmokban elraktározott szénhidrátok (glikogén) mennyiségét [2], így edzés közben az izmainknak több "tartaléka" lesz, ami elméletben hozzájárulhat ahhoz, hogy később fáradjanak ki. Ezen felül a Ginzeng mérsékli az edzések átmeneti immun-szupresszív hatásait [3], és csökkenti az edzés közbeni izomkárosodást is [4] – így közvetetten javítva a regenerációt és hosszútávon akár hozzájárulva a gyorsabb fejlődéshez is.

Mentális Egyensúly

A Ginzengnek kettős hatása van az edzés közbeni pszichénkre: egyrészt relaxál és nyugtat [5], másrészt viszont javítja a éberséget, a fókuszt, és a kognitív teljesítményt [6]. A hatásainak ez a kettőssége – párosítva a hangulatjavító hatásával [7] – hozzájárul ahhoz, hogy az edzések során motiváltak, energikusak, és rendkívül fókuszáltak tudjunk maradni.

Az Ginzeng Egyéb Hatásai

Erősíti az immunrendszert [8]
Hozzájárul a vércukorszint kiegyensúlyozásához [9]
Csökkenti bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát [10]
Javítja az erekciókat és a szexuális teljesítményt [11]

Optimális Dózisok

A tudományos szakirodalom rendkívül nagy dózis-tartományban – 40 mg-tól egészen 3000 mg-ig – számol be kimutatható hatásokról.

Az ECLIPSE adagonként 250 mg Ginzeng kivonatot tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Energia & Motiváció Minden Edzésen

A Koffein egy természetes serkentő/pörgető, aminek az emberi szervezetben számos hatása van. A Koffein növeli a szervezetben az adrenalin és a noradrenalin termelődést [1], illetve a szervezetben egy adenozin-receptor antagonistaként funkcionál (tehát: gátolja a fáradtság- és kimerültség-érzetért felelős anyag működését) [2] – ezekből a tulajdonságaiból fakadóan a Koffein lényegesen csökkenti a fáradtságot és növeli az energiaszintet [3].

Párosítva a jelentős kedélyállapot-javító hatásaival [4], a Koffein egy erőteljes stimuláns, amely a megfelelő dózisban hihetetlen eneriga- és motivációs löketet tud adni az edzésekhez.

Erő, Kitartás, & Teljesítmény

A Koffein gyakorlatilag minden típusú edzésre jótékony hatással van – a mentális aspektusokon túlmenően is! Javítja az aerob [5] és az anaerob [6] sportteljesítményt és kitartást is, így akár rövid időtartamú magas intenzitású edzésről van szó (pl. sprintelés), akár hosszabb időtartamú egyenletes kardió edzésről, a Koffein csökkenti a fáradtságot, növeli a kitartást, és növeli a maximális teljesítményt is [7].

Emellett a Koffein szignifikánsan növeli a pillanatnyi erőszintet is, így Koffein fogyasztása után az izmaink lényegesebb nagyobb erőt tudnak kifejteni és lényegesen később fáradnak el [8]. Így az edzés előtti Koffein fogyasztása hozzájárul ahhoz, hogy minden edzésen – edzés-típustól függetlenül – erősebbek legyünk és jobban teljesítsünk, ami pedig hosszútávon gyorsabb fejlődést eredményezhet.

Fokozott Zsírégetés

A Koffein hatására a szervezetünk több kalóriát éget, így a Koffein hatására átmenetileg felgyorsul a zsírégetés [9]. Ezt a hatását azon felül is képes kifejtetni, hogy a Koffein hatására megnövekedett edzés alatti teljesítmény következtében az edzéssel is több kalóriát égetünk. Feltehetően a Koffein ezt a hatását annak köszönheti, hogy gyorsítja az anyagcserét [10], és termogén hatású is (tehát: megnöveli a biológiai hőtermelődést) [11].

Optimális Dózisok

Edzés előtti teljesítményfokozáshoz az optimális – kutatásokkal igazolt – Koffein-dózis 150-350 milligram.

Az ECLIPSE adagonként 250 mg Koffeint tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Tiszta energia és motiváció

Az L-Teanin egy aminosav, amiből a szervezet két neurotranszmittert – GABA-t és Glutamátot – állít elő [1]. Így az L-Teaninnek önmagában is jelentős relaxáló hatásai vannak. Jelentős mértékben képes csökkenteni a stresszt és a szorongást [2], javítja a koncentrációt [3], illetve javítja a kognitív funkciókat [4]. Feltehetően az erőteljes relaxáló hatásából fakadóan képes csökkenteni a vérnyomást is [5].

Szinergikus kombináció

Edzés szempontjából az L-Teaninnak a legelőnyösebb hatásai azonban a koffeinnel együtt történő fogyasztás esetén jelentkeznek. Ilyen esetekben az L-Teanin csökkenti a koffeinnek (vagy akár teljesen meg is szünteti) az egyesek által tapasztalt nyugtalanító hatását [6], és így végeredményben ez a kombináció egy nagyon erőteljes, tiszta, és relaxált eneriga és motivációs löketet ad. Ez a kombinációnak nyugodt fókuszt és a relaxált energiát ad minden edzéshez, így biztosítva, hogy kellő energiával fogsz nekiállni az edzésnek, mentális túlpörgés vagy kimerülés nélkül.

A koffein + L-Teanin kombináció jelentős hangulatjavító is [7], növeli a mentális teljesítményt [8], és javítja a koncentrációs képességet [9]. E tulajdonságainak köszönhetően az L-Teanin hozzájárul a motiváció fenntartásához edzés közben, egészen az edzés legvégéig!

Extra "pump"

A mentális és fókuszt/hangulatot javító hatásain felül az L-Teaninról kimutatták, hogy hozzájárul a szervezetben a nitrogén-monoxid (NO) termeléshez [10], ami pedig segíti az érfalak ellazulását, kitágítja a vérereket, és javítja a vérkeringést. A megnövekedett NO-szintnek nemcsak rengeteg teljesítményt fokozó hatása van (melyeket az L-Citrullinnal kapcsolatosan már részleteztünk), de ez felelős az izmok bedurranásért – az úgynevezett "pump"-ért – is, amit rengeteg testépítő és sportoló próbál elérni az edzéseiken.

Optimális Dózisok

A kutatásokban igazolt optimális dózisok 100 mg és 200 mg között vannak.

Az ECLIPSE adagonként 200 mg L-Teanint tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Új Energiaforrás & Zsírégető

A Teobromin egy alkaloida, ami strukturálisan nagyon hasonlít a koffeinhez, így a két anyag hatásaiban is felfedezhetünk bizonyos hasonlóságokat [1]. A Teobromin hatására a szervezetünk edzés közben jobban áttér arra, hogy energiaként az izmokban tárolt glikogén helyett a testzsírunkat hasznosítsa [2]. Ennek kettős következménye van: egyrészt az izmaink tovább bírják a terhelést, mivel később fogynak ki az elsődleges energiaforrásukból [3]; másrészt pedig az edzés előtti Teobromin-fogyasztás hozzájárulhat a gyorsabb/hatékonyabb fogyókúrához is, hiszen elősegíti az edzés közbeni zsírégetést [4] – ráadásul ezen felül is növeli a termogenézist (tehát: biológiai hőtermelődést), illetve segíti a zsírmobilizációt is, így különösen hatékony lehet egy megfelelő edzéssel és étrenddel történő fogyókúra támogatásához [5].

Kognitív Teljesítmény

A Teobromin – egyéb kognitív funkciók javítása mellett – segíti továbbá a motorikus képességek tanulását és elraktározását az agyban [6]. Ez azt jelenti, hogy különböző mozdulat-sorozatokat könnyebben megjegyzünk, így például egy-egy új mozgásformát vagy gyakorlat helyes kivitelezését gyorsabban és pontosabban tudunk "rögzíteni" és megtanulni. A koffeinhez hasonlóan a Teobromin is hozzájárulhat az éberséghez és a fáradtság-érzet csökkenéséhez, azonban a koffeinnél kisebb mértékben [7].

Optimális Dózisok

A Teobromin esetén egyelőre nincs tudományos konszenzus az optimális edzés-előtti dózisról, azonban 100 mg-ról kimutatták, hogy van is érzékelhető hatása, és hosszútávon is biztonságosan alkalmazható.

Az ECLIPSE adagonként 100 mg Teobromint tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Jobb felszívódás

A BioPerine egy szabadalmaztatott feketebors gyümölcs-kivonat, amelyről kutatások igazolják, hogy három úton is javítja a különböző tápanyagok felszívódását. Egyrészt bizonyos tápanyagoknak ténylegesen javítja a biológiai hasznosulását [1], másrészt valamennyire képes ideiglenesen lassítani az emésztőrendszer működését (így több ideje van a tápanyagoknak teljesen felszívódni) [2], harmadrészt elősegíti bizonyos emésztőnedvek termelődését [3].

Optimális Dózisok

A tudomány 1mg/kg körüli dózisokat használt a kívánt eredmények eléréséhez, azonban – tekintve, hogy a termékünkben könnyen felszívódó tápanyagok találhatóak – mi egy alacsonyabb dózis mellett döntöttünk.

Az ECLIPSE adagonként 5 mg BioPerine-t tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Protein+ – Komplex Fehérje

Tejsavó Izolátum
Micelláris Kazein
Laktáz Enzim

A Fehérje Az Kell!

Mára már rengeteg tudományos kutatás igazolja, hogy az eddigi "hivatalos" ajánlásnál – ami testsúlykilogrammonként napi 0,8 g fehérje elfogyasztását javasolja – lényegesen több fehérjére van szüksége az emberi szervezetnek. Ez igaz akkor is, hogy ha valaki "csak" egészséges szeretne maradni, hiszen a fehérje rengeteg biológiai folyamathoz szükséges az emberi szervezetben, ugyanakkor fokozottan igaz az aktív életmődot folytatókra, a sportolókra, az izmosodni vagy foéppen fogyni vágyókra, illetve az idősebb korosztályra is, hiszen ezek a csoportok – más-más okokból kifolyólag –még nagyobb fehérjebevitelre van szükségük.

Bár akár ezt a fokozotfehérje-igényt elviekben lehetséges csak az étrenddel is fedezni,a Protein+ komplex fehérje formulánk biztosítja, hogy 

Erő, Teljesítmény & Regeneráció

Az L-Citrullinról azt is kimutatták, hogy képes növelni az erőszintet [2], kitolni a maximum terhelést (értsd: nagyobb súlyokkal tudsz dolgozni vagy több ismétlést tudsz csinálni) [3], javítani az állóképességet [4], és csökkenteni a fáradtságérzetet [5]. A megnövekedett véráramlásnak köszönhetően gyorsítja a regenerációt – mind az egyes körök között, mind pedig edzés után – így csökkentve az izomfájdalmat és az izomlázat [6].

L-Citrullin Vagy L-Arginin?

Rengeteg más étrendkiegészítőben L-Arginin (vagy annak valamelyik formája) található hasonló "bedurrantó" és/vagy teljesítményfokozó hatást tulajdonítva a terméknek. Érvelésük szerint – már ahol egyáltalán érvelnek – az L-Citrullint a szervezetünk L-Argininné alakítja [7], így akár logikus is lehetne egyből L-Arginint szedni edzés előtt.

Míg abban igazuk van, hogy a szervezetünk valóban L-Argininné alakítja az L-Citrullint, rengeteg kutatás támasztja alá, hogy összességében az L-Citrullinnak sokkal jobb a felszívódása [8], lényegesen nagyobb mértékben és nagyobb megbízhatósággal tudja növelni az NO-szintünket [9], ráadásul az L-Arginin nagyobb dózisokban emésztőrendszeri panaszokat is okozhat [10] – ezt meg nyilván semmiképpen sem akarjuk egy edzés előtt! Így tehát az L-Citrullin összehasonlíthatatlanul jobb választásnak bizonyul edzés előtt, mint az L-Arginin bármely formája.

L-Citrullin Vagy Citrullin-Malát?

Rengeteg edzés-előtti termékben népszerű összetevő a citrullin-malát, ami általában L-Citrullin por és almasav por valamilyen arányú keveréke. Bár valószínűsíthető, hogy az almasavnak önállóan is vannak olyan mérsékelt élettani hatásai, amelyek az edzésre bizonyos mértékben jótékony hatással lehetnek [11], a baj ezekkel a termékekkel az az, hogy a hozzáadott almasav miatt csökkentik az L-Citrullin dózist. Például, 6 gram 1:1 arányú citrullin-malátban csak 3 gram L-Citrullin van, de még ha a drágább – 2:1 arányú – verziót nézzük, 6 gram 2:1 citrullin-malátban is csak 4 gram L-Citrullin található. (Arról nem is beszélve, hogy kevés olyan termék kapható, amiben akár csak 6 gram citrullin-malát található).

Tekintve, hogy irreálisan nagy dózisokra lenne szükség citrullin-malátból a megfelelő L-Citrullin adag beviteléhez, lényegesen rontaná a termék ízét, ráadásul almasavat bőven be tudunk vinni egy egészséges étrenddel is [12] (míg L-Citrullint már nem olyan egyszerű), így mi gondolkodás nélkül a tiszta L-Citrullinra szavazunk!

Az L-Citrullin Egyéb Hatásai

Csökkenti a vérnyomást [13]
Növeli az érfalak rugalmasságát [14]
Növeli az edzés hatására termelődő növekedési hormon mennyiségét [15]
Javítja az erekciókat és a szexuális teljesítményt [16]
Szív védő hatású [17]

Optimális Dózisok

Edzés előtti teljesítményfokozáshoz az optimális – kutatásokkal igazolt – L-Citrullin dózis 4-6 gram, mely tartományon belül a nagyobb dózisok lényegesen erősebb hatást mutattak, mellékhatások nélkül.

Az ECLIPSE adagonként 6 g tiszta L-Citrullint tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Maximális teljesítmény, gyorsabb fejlődés

A Béta-Alanin egy olyan aminosav, amely többek között az izmaink karnozin-szintjét szabályozza, ami pedig az izmaink pH-ját (értsd: savasságát) szabályozza [1]. Amikor egy izmot terhelés ér – például edzés közben – akkor fokozatosan egyre savasabbá válik (ez korrelál az izomban keletkező tejsavval), ami pedig cserébe egyre inkább rontja az izom teljesítményét, egészen addig, amíg az izom "kiég", és nem képes több teljesítményt leadni pihenés nélkül [2].

Ezt a hatást csökkenti és késlelteti a karnozin [3], a Béta-Alanin pedig képes jelentősen növelni az izmok karnozin-szintjét [4]. Így a Béta-Alanin hozzájárul ahhoz, hogy az izmaid később fáradjanak el az edzéseid során [5]. A Béta-Alaninnak ez a teljesítményfokozó hatása igaz érvényes az erő-edzésekre is (pl. konditermes edzések, crossfit, súlyemelés) [6] és a kardió edzésekre (pl. futás, biciklizés, evezés) is egyaránt [7].

Nagyobb izomtömeg, kevesebb testzsír – ráadásul gyorsabban

Mivel a Béta-Alanin hozzájárul ahhoz, hogy nagyobb teljesítményt tudj leadni egy edzés alatt (pl. plusz 1-2 ismétlést tudj csinálni körönként), így hozzájárul a keményebb edzésekhez – ami pedig gyorsabb izmosodáshoz és összességében nagyobb izomtömeghez vezethet [8]. Szintén a megnövekedett teherbírásból fakadó keményebb edzéseknek köszönhetően a Béta-Alanin hozzájárul ahhoz, hogy edzésenként több kalóriát égess, így támogatva a gyorsabb fogyást is [9].

Optimális Dózisok

Az általunk ígért hatások eléréséhez a tudományos kutatások 2-5 gram Béta-Alanint állapítottak meg hatásos dózisnak. Ezen a tartományon belül a nagyobb dózisokkal erőteljesebb hatást értek el, azonban nem fontos, hogy a teljes napi dózist közvetlenül edzés előtt vigyük be [10].

Magasabb dózisokban a Béta-Alaninnak van egy teljesen ártalmatlan mellékhatása: a fogyasztó apró tűszúrásokhoz hasonló enyhe bizsergést érez a bőrén (egyesek szerint ez kellemes/motiváló, míg mások szerint ez egy kicsit kellemetlen). Ha Te is ilyet tapasztalsz a termékünk fogyasztása után, aggodalomra semmi ok – ez a hatás teljesen ártalmatlan, és maximum 1-2 órán belül teljesen elmúlik [11].

Az ECLIPSE adagonként 3,5 g Béta-Alanint tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Nagyobb erő, jobb kitartás

A laktáz enzim egy olyan emésztő-enzim, amely a tejcukor – másnéven a laktóz – lebontásáért felelős. A laktóz számos tejtermékben megtalálható, így például a tejben, sajtokban, túróban, különböző joghurtokban, csakúgy mint sok feldolgozott élelmiszerben, mint a csokoládékban, egyes szószokban, és a tej-alapú fehérjekészítmények nagy részében is. Bár az emberek egy része felnőttkorban is gond nélkül le tudja bontani a laktózt, tudományos becslések szerint a Föld népességének mintegy 65%-a erre csak részlegesen – vagy egyáltalán nem – képes. Ezekben az egyénekben a laktóz-tartalmú ételek fogyasztása emésztőrendszeri panaszokkal (pl. puffadás, hasmenés, rossz tápanyag-felszívódás), illetve ebből fakadóan rossz közérzettel fáradékonysággal, és lecsökkent teljesítőképességgel jár. Ez a laktóz-érzékenység az egyik fő oka annak, hogy sok sportoló szervezete nem bírja a tej-alapú fehérje-készítményeket.

Bár sokan a laktózérzékenységnek csak egy “enyhébb” változatában szenvednek (vagyis részlegesen azért valamennyire képesek lebontani a laktózt), így az ebből fakadó tüneteket enyhébben vagy kevésbé egyértelműen tapasztalják, de még számukra is előnyösebb a laktózmentes diéta folytatása. A laktáz-enzim ebben nyújt segítséget: az emészőrendszerben lebontja az elfogyasztott laktózt, így az alapból laktóz-tartalmú élelmiszereket (mint például a tej-alapú fehérjéket) laktózmentessé teszi, ezzel biztosítva a panasz nélküli fogyaszthatóságukat.

A Betain egyéb hatásai

Hozzájárul a máj normális működéséhez [7]
Hozzájárul a szív normális működéséhez [8]
Csökkenti a homocisztein szintet [9]
Rendszeres szedése csökkenti stresszt (kortizol szintet) [10]

Optimális Dózisok

A vizsgált hatásokhoz a tudományos kutatások jellemzően 1,25 és 2,5 g közötti dózisokat használtak, mely tartományon belül a magasabb dózisoknak erősebbek voltak az egyéb – edzéshez nem kapcsolódó – pozitív biológiai hatásai. 

Az ECLIPSE adagonként 2,5 g Betain-Anhydroust tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Felturbózott izom-építés & izom-megtartás

Az L-Leucin egy esszenciális aminosav – és edzés szempontjából a legfontosabb aminosav a BCAA-csoportból (olyannyira, hogy bizonyos kutatások arra a következtetésre jutottak, hogy edzés szempontjából lényegesen hatékonyabb tiszta L-Leucint szedni, mint egy kombinált BCAA kiegészítőt) [1].

Az L-Leucin beindítja és felerősíti az anabolikus folyamatokat, vagyis az izmokban a fehérje-szintézist (tehát az izom-építést) [2] – sőt, a kutatások alapján talán az L-Lecuin a legfontosabb aminosav az izomzatban történő fehérje-szintézis aktiválása szempontjából [3].

Ezen felül az L-Leucin gátolja is a katabolikus folyamatokat [4] – vagyis az izmok leépülését. Ez a veszély különösen fehérje-szegény étrend, szálkásítás vagy fogyókúra, bizonyos betegségek, idősebb életkor, vagy éhgyomorra történő edzés esetén áll fenn [5] – így ezekben az esetekben az L-Leucinnak kulcsfontosságú lehet ez az "izom-megőrző" hatása.

Optimális Dózisok

Az anabolikus és antikatabolikus hatások eléréséhez a tudományos szakirodalom napi 2 és 5 gram közötti L-Leucin bevitelt ajánl, azonban nem fontos, hogy a teljes dózis bevitele edzés előtt történjen. Ezzel együtt is határozott előnyei vannak annak, ha ennek a napi dózisnak egy jelentősebb részét közvetlenül edzés előtt fogyasztjuk el [6].

Az ECLIPSE adagonként 2 g L-Leucint tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Lézer-fókusz & mentális kitartás

Az L-Tirozin egy aminosav amit a szervezet többek között különböző neurotranszmitterek [1] – pl. dopamin és adrenalin – illetve a pajzsmirigyhormonok [2] termeléséhez használ fel. Mivel ezek az anyagok a szervezetben optimális esetben egyensúlyban vannak, így annak ellenére is, hogy a plusz L-Tirozin bevitel nem befolyásolja lényegesen a termelődésüket, egyes kutatások szerint megnövekedett L-Tirozin bevitel lassítja a lebomlásukat és/vagy kiürülésüket [3]

Az L-Tirozin legfontosabb hatása azonban a koncentráció és a fókusz javítása – különösen fizikailag (pl. edzés) vagy mentálisan (pl. vizsga) stresszes körülmények között. Tudományos kutatások igazolják, hogy L-Tirozin fogyasztása magas fizikai stresszel járó szituációk előtt javítja a memóriát [4], növeli a fókuszt [5], csökkenti a stresszt [6], és enyhén javítja a kedélyállapotot is [7].

A megnövekedett fókusz és mentális stressztűrő képesség pedig hozzájárul ahhoz, hogy az edzéseid legvégéig fenn tudd tartani a koncentrációdat és a motivációdat, így nehezebben fogsz "mentálisan elfáradni" az edzéseid végére.

Optimális Dózisok

A fizikai stresszehelyzetek hatékonyabb kezeléséhez a legtöbb kutatás 500 mg és 2000 mg L-Tirozint használt.

Az ECLIPSE adagonként 600 mg L-Tirozint tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Zsírégetés, Kognitív Támogatás, & Egészség

A Kolin az egy kulcsfontosságú tápanyag, ami a szervezetben számos funkciót tölt be. A hosszantartó és kemény fizikai igénybevételről (ilyen lehet például az edzés is) azonban kimutatták, hogy képes kimeríteni a szervezet Kolin-tartalékait, így Kolin-hiányt okozva [1]. A sportolók tehát különösen ki lehetnek téve a Kolin-hiány kockázatának, ami pedig számos tünetet okozhat, például: májkárosodáshoz [2], lecsökkent fizikai teljesítőképességet [3], és mentális fáradékonyságot és/vagy alacsonyabb kognitív teljesítményt [4]. Edzés-előtti megfelelő Kolin-bevitellel azonban a hosszú/kemény edzés hatására potenciálisan jelentkező Kolin-hiány és az ebből fakadó tünetek kivédhetőek.

A Kolin továbbá hozzájárulhat a zsírégetéshez – így támogatva a sikeres fogyókúrát (feltehetően – legalábbis részben – a mitokondriális-funkciók javítása révén) [5], illetve bizonyos kutatások összefüggést találtak a magasabb edzés-előtti Kolin-bevitel és a jobb fizikai teljesítmény között [6], azonban ezek valószínűsíthetően a Kolin-hiány kivédéséből fakadó hatások, és nem pedig önmagában a megnövekedett Kolin-szintből adódik.

A bevitt Kolin egy része a szervezetben egy neurotranszmitterré – acetilkolinná – alakul [7], ezzel is támogatva a kognitív funkciókat, a koncentrációt, és a mentális teljesítményt [8]. Ez pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy edzés közben "tiszta fejjel" végig frissek és fókuszáltak tudjunk maradni.

Optimális Dózisok

Mivel egy kiegyensúlyozott étrend megfelelő mennyiségű Kolinnal látja el a szervezetünket, ezért edzés-előtti támogatáshoz tipikusan 50 mg és 500 mg közötti dózisok használatosak. A Kolinnak több formája van, melyek közül egyes formáinak plusz hatásai is lehetnek. A tereinkben lévő Kolin Kolin-Bitartarát formában van, amely rendelkezik a Kolinnal asszociált pozitív tulajdonságokkal, egyéb hatások nélkül.

Az ECLIPSE adagonként tisztán 200 mg Kolint tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Természetes teljesítményfokozó

A Panax Ginzeng egy távolkeleti gyógyászatban használt növény, melyet sokrétű hatásainak köszönhetően mind a testi és szellemi természetgyógyászatban, mind pedig a fizikai és mentális teljesítményfokozásban sikeresen alkalmazzák.

Edzés szempontjából a Ginzengnek mind a fizikai, mind pedig a mentális hatásai fontosak. Fizikailag a Ginzeng képes javítani a véráramlást [1] – így az izmok vérellátását is – ezzel hozzájárulva, hogy edzés közben is megfelelő tápanyag- és oxigén-ellátást kapjanak. A Ginzeng akkut fogyasztása növeli az izmokban elraktározott szénhidrátok (glikogén) mennyiségét [2], így edzés közben az izmainknak több "tartaléka" lesz, ami elméletben hozzájárulhat ahhoz, hogy később fáradjanak ki. Ezen felül a Ginzeng mérsékli az edzések átmeneti immun-szupresszív hatásait [3], és csökkenti az edzés közbeni izomkárosodást is [4] – így közvetetten javítva a regenerációt és hosszútávon akár hozzájárulva a gyorsabb fejlődéshez is.

Mentális Egyensúly

A Ginzengnek kettős hatása van az edzés közbeni pszichénkre: egyrészt relaxál és nyugtat [5], másrészt viszont javítja a éberséget, a fókuszt, és a kognitív teljesítményt [6]. A hatásainak ez a kettőssége – párosítva a hangulatjavító hatásával [7] – hozzájárul ahhoz, hogy az edzések során motiváltak, energikusak, és rendkívül fókuszáltak tudjunk maradni.

Az Ginzeng Egyéb Hatásai

Erősíti az immunrendszert [8]
Hozzájárul a vércukorszint kiegyensúlyozásához [9]
Csökkenti bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát [10]
Javítja az erekciókat és a szexuális teljesítményt [11]

Optimális Dózisok

A tudományos szakirodalom rendkívül nagy dózis-tartományban – 40 mg-tól egészen 3000 mg-ig – számol be kimutatható hatásokról.

Az ECLIPSE adagonként 250 mg Ginzeng kivonatot tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Energia & Motiváció Minden Edzésen

A Koffein egy természetes serkentő/pörgető, aminek az emberi szervezetben számos hatása van. A Koffein növeli a szervezetben az adrenalin és a noradrenalin termelődést [1], illetve a szervezetben egy adenozin-receptor antagonistaként funkcionál (tehát: gátolja a fáradtság- és kimerültség-érzetért felelős anyag működését) [2] – ezekből a tulajdonságaiból fakadóan a Koffein lényegesen csökkenti a fáradtságot és növeli az energiaszintet [3].

Párosítva a jelentős kedélyállapot-javító hatásaival [4], a Koffein egy erőteljes stimuláns, amely a megfelelő dózisban hihetetlen eneriga- és motivációs löketet tud adni az edzésekhez.

Erő, Kitartás, & Teljesítmény

A Koffein gyakorlatilag minden típusú edzésre jótékony hatással van – a mentális aspektusokon túlmenően is! Javítja az aerob [5] és az anaerob [6] sportteljesítményt és kitartást is, így akár rövid időtartamú magas intenzitású edzésről van szó (pl. sprintelés), akár hosszabb időtartamú egyenletes kardió edzésről, a Koffein csökkenti a fáradtságot, növeli a kitartást, és növeli a maximális teljesítményt is [7].

Emellett a Koffein szignifikánsan növeli a pillanatnyi erőszintet is, így Koffein fogyasztása után az izmaink lényegesebb nagyobb erőt tudnak kifejteni és lényegesen később fáradnak el [8]. Így az edzés előtti Koffein fogyasztása hozzájárul ahhoz, hogy minden edzésen – edzés-típustól függetlenül – erősebbek legyünk és jobban teljesítsünk, ami pedig hosszútávon gyorsabb fejlődést eredményezhet.

Fokozott Zsírégetés

A Koffein hatására a szervezetünk több kalóriát éget, így a Koffein hatására átmenetileg felgyorsul a zsírégetés [9]. Ezt a hatását azon felül is képes kifejtetni, hogy a Koffein hatására megnövekedett edzés alatti teljesítmény következtében az edzéssel is több kalóriát égetünk. Feltehetően a Koffein ezt a hatását annak köszönheti, hogy gyorsítja az anyagcserét [10], és termogén hatású is (tehát: megnöveli a biológiai hőtermelődést) [11].

Optimális Dózisok

Edzés előtti teljesítményfokozáshoz az optimális – kutatásokkal igazolt – Koffein-dózis 150-350 milligram.

Az ECLIPSE adagonként 250 mg Koffeint tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Tiszta energia és motiváció

Az L-Teanin egy aminosav, amiből a szervezet két neurotranszmittert – GABA-t és Glutamátot – állít elő [1]. Így az L-Teaninnek önmagában is jelentős relaxáló hatásai vannak. Jelentős mértékben képes csökkenteni a stresszt és a szorongást [2], javítja a koncentrációt [3], illetve javítja a kognitív funkciókat [4]. Feltehetően az erőteljes relaxáló hatásából fakadóan képes csökkenteni a vérnyomást is [5].

Szinergikus kombináció

Edzés szempontjából az L-Teaninnak a legelőnyösebb hatásai azonban a koffeinnel együtt történő fogyasztás esetén jelentkeznek. Ilyen esetekben az L-Teanin csökkenti a koffeinnek (vagy akár teljesen meg is szünteti) az egyesek által tapasztalt nyugtalanító hatását [6], és így végeredményben ez a kombináció egy nagyon erőteljes, tiszta, és relaxált eneriga és motivációs löketet ad. Ez a kombinációnak nyugodt fókuszt és a relaxált energiát ad minden edzéshez, így biztosítva, hogy kellő energiával fogsz nekiállni az edzésnek, mentális túlpörgés vagy kimerülés nélkül.

A koffein + L-Teanin kombináció jelentős hangulatjavító is [7], növeli a mentális teljesítményt [8], és javítja a koncentrációs képességet [9]. E tulajdonságainak köszönhetően az L-Teanin hozzájárul a motiváció fenntartásához edzés közben, egészen az edzés legvégéig!

Extra "pump"

A mentális és fókuszt/hangulatot javító hatásain felül az L-Teaninról kimutatták, hogy hozzájárul a szervezetben a nitrogén-monoxid (NO) termeléshez [10], ami pedig segíti az érfalak ellazulását, kitágítja a vérereket, és javítja a vérkeringést. A megnövekedett NO-szintnek nemcsak rengeteg teljesítményt fokozó hatása van (melyeket az L-Citrullinnal kapcsolatosan már részleteztünk), de ez felelős az izmok bedurranásért – az úgynevezett "pump"-ért – is, amit rengeteg testépítő és sportoló próbál elérni az edzéseiken.

Optimális Dózisok

A kutatásokban igazolt optimális dózisok 100 mg és 200 mg között vannak.

Az ECLIPSE adagonként 200 mg L-Teanint tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Új Energiaforrás & Zsírégető

A Teobromin egy alkaloida, ami strukturálisan nagyon hasonlít a koffeinhez, így a két anyag hatásaiban is felfedezhetünk bizonyos hasonlóságokat [1]. A Teobromin hatására a szervezetünk edzés közben jobban áttér arra, hogy energiaként az izmokban tárolt glikogén helyett a testzsírunkat hasznosítsa [2]. Ennek kettős következménye van: egyrészt az izmaink tovább bírják a terhelést, mivel később fogynak ki az elsődleges energiaforrásukból [3]; másrészt pedig az edzés előtti Teobromin-fogyasztás hozzájárulhat a gyorsabb/hatékonyabb fogyókúrához is, hiszen elősegíti az edzés közbeni zsírégetést [4] – ráadásul ezen felül is növeli a termogenézist (tehát: biológiai hőtermelődést), illetve segíti a zsírmobilizációt is, így különösen hatékony lehet egy megfelelő edzéssel és étrenddel történő fogyókúra támogatásához [5].

Kognitív Teljesítmény

A Teobromin – egyéb kognitív funkciók javítása mellett – segíti továbbá a motorikus képességek tanulását és elraktározását az agyban [6]. Ez azt jelenti, hogy különböző mozdulat-sorozatokat könnyebben megjegyzünk, így például egy-egy új mozgásformát vagy gyakorlat helyes kivitelezését gyorsabban és pontosabban tudunk "rögzíteni" és megtanulni. A koffeinhez hasonlóan a Teobromin is hozzájárulhat az éberséghez és a fáradtság-érzet csökkenéséhez, azonban a koffeinnél kisebb mértékben [7].

Optimális Dózisok

A Teobromin esetén egyelőre nincs tudományos konszenzus az optimális edzés-előtti dózisról, azonban 100 mg-ról kimutatták, hogy van is érzékelhető hatása, és hosszútávon is biztonságosan alkalmazható.

Az ECLIPSE adagonként 100 mg Teobromint tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása

Jobb felszívódás

A BioPerine egy szabadalmaztatott feketebors gyümölcs-kivonat, amelyről kutatások igazolják, hogy három úton is javítja a különböző tápanyagok felszívódását. Egyrészt bizonyos tápanyagoknak ténylegesen javítja a biológiai hasznosulását [1], másrészt valamennyire képes ideiglenesen lassítani az emésztőrendszer működését (így több ideje van a tápanyagoknak teljesen felszívódni) [2], harmadrészt elősegíti bizonyos emésztőnedvek termelődését [3].

Optimális Dózisok

A tudomány 1mg/kg körüli dózisokat használt a kívánt eredmények eléréséhez, azonban – tekintve, hogy a termékünkben könnyen felszívódó tápanyagok találhatóak – mi egy alacsonyabb dózis mellett döntöttünk.

Az ECLIPSE adagonként 5 mg BioPerine-t tartalmaz!

ECLIPSE PreWorkout Vásárlása
A termékeink nem helyettesítik a kiegyensúlyozott táplálkozást, illetve nem alkalmasak bármilyen betegség vagy egészségügyi állapot megelőzésére, gyógyítására, kezelésére, vagy diagnosztizálására. Bár mindent megtettünk azért, hogy hiteles információkat közöljünk, a weboldalunkon szereplő állítások és információk nem minősülnek orvosi szakvéleménynek vagy egészségügyi tanácsnak, így a helyességükre – minden igyekezetünk ellenére – nem vállalunk felelősséget. Bármilyen táplálék-kiegészítő elkezdése előtt, illetve bármilyen kérdés, panasz, tünet, vagy párhuzamos betegség és/vagy egészségügyi állapot esetén kérjük, hogy konzultálj az orvosoddal! A termékeinknél ne lépd át a napi ajánlott fogyasztási mennyiséget! Termékeink fogyasztása nem ajánlott terhes és/vagy szoptató nők, illetve 18 év alatti fiatalok számára. A termékeinket minden esetben  kizárólag saját felelősségre fogyasztod.
0
  0
  A Kosarad
  A kosarad jelenleg üresVissza a termékekhez
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram